Madrid

Reobert el debat sobre si es deixarà fumar a Eurovegas després de l'anunci que s'ubicarà a Alcorcón

L'anunci ha reobert el debat sobre un possible canvi de normativa per permetre fumar en alguns espais. El president de la Comunitat de Madrid es mostra convençut que es farà però el govern espanyol nega que s'ho hagi plantejat.

RedaccióActualitzat
Eurovegas ja ja té calendari, ubicació definitiva i també els diners necessaris per començar a construir.

Finalment 750 hectàrees del municipi madrileny d'Alcorcón albergaran aquest complex de joc, segons ha anunciat el president i conseller delegat de Las Vegas Sands, Michael Leven, i el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González.

En una multitudinària roda de premsa, González ha especificat que la voluntat dels inversors i de l'executiu madrileny és posar la primera pedra del projecte a finals d'aquest any i que la primera de les tres fases previstes –els primers quatre hotels- estigui enllestida el 2017.

La inversió inicial per a la primera fase serà de 6.000 milions, i es preveu que només en aquesta fase es generin 40.000 llocs de treball.

Las Vegas Sands cobrirà el 35% de la inversió amb recursos propis i ha garantit que comptarà amb el finançament restant per acabar tot el projecte. Un projecte que el president madrileny ha qualificat com "probablement la inversió més important que es farà a Espanya i segurament a gairebé tot el món en els pròxims anys".

Leven ha concretat els terminis d'execució de l'obra. Creu que en uns 15 o 18 anys s'haurà completat el carrer principal del complex i que es podrà donar per acabades les tres fases de l'obra en 21 anys com a molt.

El president madrileny ha insistit que el complex no només tindrà casinos, sinó també teatres tancats i a l'aire lliure, àrees d'exhibicions i "evidentment camps de golf", pel que el joc serà "una part petita".

La polèmica del fumar

L'anunci de l'emplaçament definitiu d'Eurovegas ha tornat a posar sobre la taula la polèmica sobre si es permetrà fumar de manera restringida en alguns espais. Ignacio González ha deixat aquesta i d'altres qüestions polèmiques, com la fiscalitat o si caldrà un altre aeroport, en mans del govern espanyol. Aquest tema "s'està tractant i es resoldrà en els pròxims mesos", ha dit, i ha afegit que la modificació normativa es farà.  

Menys confiada s'ha mostrat la vicepresidenta del Govern. Soraya Sáenz de Santamaría assegura que el govern espanyol "no s'ha plantejat" modificar la llei antitabac i ha recordat que aquest macrocomplex d'oci i joc és un projecte a llarg termini.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut