Imatge de les obres del campanar de la Seu Vella. (Foto: ACN)
Imatge de les obres. (Foto: ACN)
Lleida

Reobert al públic el campanar de la Seu Vella després d'estar tres mesos tancat per obres

La Seu Vella de Lleida ha reobert al públic l'accés al campanar, després de tres mesos.

RedaccióActualitzat
La Seu Vella de Lleida ha reobert al públic l'accés al seu campanar. Les obres de rehabilitació l'han tingut tancat durant tres mesos.

El director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Pep Tort, ha explicat que s'estan recuperant els arcbotants i s'està millorant el balcó per fer l'espai visitable. Tort ha mostrat interès a restaurar, "més endavant", les campanes. Les obres han servit per renovar els antics sistemes de seguretat i vigilància instal·lats a la Seu Vella.

Pel que fa al turisme, el regidor Fèlix Larrosa ha explicat que l'ascensor que pujar des de l'Eix Comercial fins a la Seu Vella serà gratuït. Amb aquesta mesura es vol facilitar l'accés dels visitants al conjunt arquitectònic. Larrosa ha reconegut que les obres de restauració que s'han fet fins ara han pogut "espantar" algun turista. El regidor ha dit que està sent un estiu "estrany", i ha associat les temperatures registrades fins ara al baix turisme a la zona. Tot i això, espera que l'agost sigui millor i anima el turisme interior a visitar Lleida.
Anar al contingut