Tren AVE
Tren AVE

Renfe perd la marca AVE a la UE per reclamar en castellà i no en anglès

En Comú Podem ha reclamat cessaments a Renfe pel que considera una "negligència imperdonable"

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de la UE va desestimar, aquest dimecres, el recurs de Renfe que demanava el restabliment del logotip d'AVE com a marca comunitària.

L'origen del conflicte és la queixa que va presentar un ciutadà alemany, que es dedica a la venda de bicicletes elèctriques, argumentant que el logotip d'AVE és igual que el seu. Va ser aleshores quan l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea ho va notificar a Renfe i li va donar l'oportunitat de fer al·legacions.

Problemes d'idioma, i de fax

L'Oficina de Propietat Intel·lectual va declarar inadmissible el recurs perquè estava redactat en castellà i havia d'estar escrit en la llengua del procediment de la resolució impugnada, en aquest cas, l'anglès. L'empresa espanyola va disposar d'un mes per enviar el recurs traduït, però no va ser remès a l'oficina europea de propietat intel·lectual.

Renfe explica que no va rectificar perquè va rebre l'avís de l'oficina de la propietat intel·lectual per fax, que no li funcionava bé. Tot plegat farà que Renfe no pugui fer servir la marca AVE en les locomotores, però la companyia assegura que el servei se seguirà dient AVE i que la sentència no tindrà efectes visibles per als usuaris. La companyia assegura que conserva tots els drets de la marca AVE, que té registrada a la Unió Europea, i explica que la sentència es refereix únicament a l'ús de la marca AVE a la classe 12, la referida a aparells de locomoció terrestre.

Reclamen cessaments a Renfe

En Comú Podem ha reclamat, aquest dijous, cessaments a Renfe després de la pèrdua de la marca AVE, Alta Velocitat, en la UE per no haver presentat un recurs en anglès, la qual cosa considera una "negligència imperdonable".

Anar al contingut