Barcelona

Renfe indemnitzarà una passatgera amb 500 euros per la suspensió de Rodalies el 2007

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Renfe a pagar 500 euros a una passatgera de Rodalies pels perjudicis derivats de la interrupció del servei durant diverses setmanes causada per l'esfondrament d'un túnel dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Els fets van tenir lloc a Bellvitge l'octubre de 2007 a causa de les obres de l'AVE.

Actualitzat
L'usuària indemnitzada, veïna de Castelldefels, viatjava cada dia a Barcelona per anar a treballar, però la interrupció del servei i la substitució dels combois per autobusos va obligar-la a llevar-se més d'hora i a sortir abans de casa, per la qual cosa va haver de contractar una cangur durant dues hores diàries, el servei de la qual va ocasionar-li una despesa total de 500 euros (25 euros diaris per a un total de 20 dies).

Pel conjunt de tots aquests greuges, l'usuària va presentar una reclamació a la Junta Arbitral del Transport de Catalunya, que el gener de 2008 va dictaminar que l'operadora ferroviària l'havia d'indemnitzar amb 500 euros per perjudicis econòmics i 150 més per danys morals.

Després que Renfe presentés un recurs, l'Audiència de Barcelona va anul·lar la segona indemnització, ja que la passatgera no havia reclamat danys morals, malgrat que va qualificar d'"angoixant" la situació.

Multa a Renfe per mala educació

A més a més, en una sentència similar, l'Audiència també obliga Renfe a pagar 50 euros a un usuari del trajecte entre Vilanova i la Geltrú i Castelldefels que es va queixar del mal tracte rebut i de la falta d'informació per part dels empleats de Renfe, que van riure's d'ell i dels seus dos fills, amb qui viatjava. Tot i que el demandant va reclamar una indemnització de 300 euros, la Junta Arbitral i l'Audiència han rebaixat la quantitat una sisena part.
Anar al contingut