Els trens accidentats, a l'estació de Sants. (Foto: @Almogaver89)
Com a conseqüència de l'accident, el servei a la línia R7 de Rodalies ha quedat tallat en els dos sentits de circulació. (Foto: @Almogaver89)
Barcelona

Renfe eleva a 22 els ferits en el xoc de dos trens a l'estació de Sants de Barcelona

Els fets han passat quan, per causes desconegudes, el tren que havia sortit de Calella a les 8.50 del matí en direcció a l'Hospitalet de Llobregat ha topat amb un altre comboi de Rodalies, el que feia el trajecte entre Terrassa i Martorell.

RedaccióActualitzat
Un xoc entre dos trens a l'estació de Sants de Barcelona ha causat contusions lleus a 22 persones, segons ha informat Protecció Civil, que ha activat en fase d'alerta el Pla d'emergència Ferrocat. D'aquesta vintena de ferits, una dotzena ha necessitat assistència mèdica i un ha estat hospitalitzat, segons Renfe.

La majoria dels ferits lleus, entre ells el conductor d'un dels trens, han patit fuetades cervicals i contusions, i el més afectat, que ha rebut un cop al cap en caure a terra com a conseqüència de l'impacte, ha estat traslladat a l'hospital Clínic de Barcelona.

​El xoc s'ha produït a les 10.05 hores quan el tren de rodalies que cobreix la línia Calella-L'Hospitalet de Llobregat ha impactat per darrere, a poca velocitat, el tren, també de rodalies, que cobreix el trajecte de la línia R-4 entre Terrassa i Martorell i que estava parat a la via 7. 

Com a conseqüència de l'accident, el servei a la línia R7 de Rodalies ha quedat tallat en els dos sentits de circulació. També hi ha hagut retards a les línies 1, 2, 3 i 4 de Rodalies.

Renfe i Adif han obert una investigació per aclarir les causes de l'accident, mentre que el govern català ha tornat a denunciar la falta d'inversions a la xarxa ferroviària catalana i ha reivindicat un sistema de seguretat més modern que eviti la repetició d'aquests incidents. Des de Renfe han negat la falta d'inversió, contradient així el portaveu del govern català.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut