Barcelona

Renfe diu que vol recuperar la confiança dels usuaris i farà un esforç per millorar la comunicació

Renfe calcula que mig milió de persones s'han vist afectades pels problemes que en els últims dos mesos han afectat les línies de rodalies. Recuperar la confiança dels usuaris és, per això, la principal prioritat del nou responsable de Rodalies, Ángel Remacha, que avui s'ha presentat davant els mitjans de comunicació per exposar el Pla d'Actuació Urgent que va avançar la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. A més de les mesures per a la millora del servei, Renfe vol impulsar la informació, un dels problemes més denunciats pels usuaris.

Actualitzat

Renfe crearà un segon canal de comunicació a l'interior dels trens per tal que, des del centre de control, es pugui posar al corrent els passatgers de qualsevol incidència. D'aquesta manera, es vol atendre millor els usuaris, que reiteradament han demanat més informació sobre les incidències del servei.

Des del mes de setembre s'han presentat a Renfe un total de 3.000 reclamacions pels retards, xifra que no arriba a l'1% dels usuaris afectats. Per estalviar cues a aquells que volen un justificant del retard per a la feina, la companyia compta amb una adreça electrònica clientebarcelona@renfe.es, on també es pot reclamar l'import del bitllet.

Per aquells que vulguin fer altres tipus de reclamacions, el responsable de Rodalies per a tot Espanya, Javier Pérez Sanz, ha assenyalat que existeix la via judicial. El directiu de Renfe ha detallat que la mitjana de retards del mes de setembre va ser de setze minuts en un total de quinze incidències. D'aquestes incidències deu les va causar Adif, l'empresa gestora de les infraestructures, i cinc, Renfe. A l'octubre, el retard mitjà va ser de dotze minuts en 25 incidències, divuit de les quals les va causar Adif. En els primers dotze dies de novembre el retard ha estat de nou minuts en onze incidents, set causats per la gestora d'infraestructures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut