Barcelona

Renfe atribueix a sabotatges els tres incendis que han provocat retards de més d'una hora a la xarxa de rodalies

Renfe ha atribuït a sabotatges els tres incendis que aquest dimecres han provocat retards de més d'una hora a les totes les línies de rodalies. Segons la companyia, es tracta de tres focs "pràcticament simultanis" i "segons tots els indicis", provocats, que han malmès els sistemes de seguretat i senyalització de la xarxa de l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons ADIF, l'ens gestor, s'han tallat cables i encès caixes amb líquids inflamables. Els focs s'han declarat al túnel que comunica les estacions de Sants i Plaça Catalunya i a les estacions de Castellbisbal i Sant Andreu Comtal. Hi ha hagut retards a tots els trens i la circulació per les vies del centre de la ciutat s'ha hagut de regular manualment.

Actualitzat
Segons ADIF, el primer foc ha estat al túnel que uneix Sants i Plaça Catalunya a les 19.40 hores. A Castellbisbal, l'incendi ha tingut lloc a dos quarts de vuit i a l'estació barcelonina de Sant Andreu Comtal, a tres quarts de vuit. En tots els casos han quedat danyats els sistemes de seguretat i senyalització.

A banda dels focs, una avaria que s'ha registrat cap a les sis de la tarda ha afectat les línies C-2, que uneix Maçanet-Massanes i Sant Vicenç de Calders, i la C-10, que enllaça l'estació de França amb l'aeroport del Prat, segons que han informat fonts de la companyia ferroviària.

Del començament d'any ençà, la xarxa de rodalies de Renfe ha registrat una vintena d'avaries i incidències, cosa que ha fet acabar la paciència de molts passatgers, que agrupats sota el col·lectiu Usuaris Farts de Renfe han anunciat per aquest dijous un acte de protesta que consistirà a no pagar el bitllet.

Precisament, el president de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reconegut, a la sessió de control al govern del Congrés, que el funcionament de Rodalies Renfe a Barcelona "no és satisfactori", però s'ha mostrat convençut que el pla de mesures posat en marxa al novembre donarà a mitjà termini "el resultat que els ciutadans es mereixen".

De la seva banda, el president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat, també en sessió de control parlamentària, que s'inverteixin "de forma immediata" els 1.800 milions d'euros a Rodalies Renfe i els 260 milions del pla de xoc per a la millora de la xarxa ferroviària pactats entre el govern i la Generalitat, per poder abordar el traspàs de Rodalies a Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut