Figueres

Renfe admet que la protesta dels maquinistes ha reduït els trens a la línia de Portbou

Renfe ha admès que un conflicte laboral provoca incidències a la línia de tren Barcelona-Portbou, en què, des de fa una setmana, el primer i últim tren del dia comença i acaba el recorregut a Figueres. El motiu és que només així es poden garantir les hores de descans del maquinista. Aquest dilluns al matí, la falta de conductor ha obligat els usuaris del primer tren a anar en autocar fins a Figueres, d'on el primer comboi ha sortit amb 40 minuts de retard. Un altre tren, el de les 7 i 10 del matí, no ha sortit. A més, en el tram de Portbou a Figueres, que en tren es fa en 25 minuts, el recorregut per carretera s'allarga fins a gairebé una hora.

Actualitzat
El recorregut dels trens de la línia de Portbou s'han hagut de modificar perquè el maquinista no té temps de fer el descans mínim que marca el conveni, per falta de personal.

D'entrada, això obliga a cobrir en autocar el trajecte Portbou-Figueres del primer tren del matí, per als usuaris que volen anar a la capital de l'Alt Empordà o més avall. Un segon autocar transporta els usuaris que volen fer parada als altres municipis afectats, Colera, Llançà i Vilajuïga, un tram que en tren es cobreix en 25 minuts i que per carretera implica gairebé una hora de viatge.

A més, els autocars surten del centre de Portbou i no pas de l'estació de tren, cosa que ha provocat confusió entre els usuaris. Les molèsties es repeteixen en l'últim tren del dia, que acaba el recorregut a Figueres.

Renfe ha atribuït les incidències a un conflicte laboral, i espera que aquest dimarts es desencalli la situació durant la reunió que mantindran amb els maquinistes. El sindicat d'aquest col·lectiu, Semaf, afirma que tot es deu a la manca de personal i a l'incompliment dels horaris de descans.

Els usuaris afectats temen que aquest sigui el primer pas per eliminar la línia de tren convencional quan arribi l'alta velocitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut