Relacions més estables i matrimonis interracials gràcies a les apps per "lligar"

Les cites en línia han canviat la forma de conèixer les parelles: han fet augmentar el nombre de matrimonis interracials i, fins i tot, l'estabilitat de les parelles

RedaccióActualitzat

Les relacions en línia estan canviant la naturalesa social de la nostra societat. Ara, un de cada tres matrimonis comencen en línia.

Josué Ortega i Philipp Hergovich són dos matemàtics que gràcies a algoritmes estudien la integració social. A l'estudi La força dels llaços absents: integració social a través de les cites online estudien com han canviat les relacions entre les persones gràcies a les xarxes socials.

Segons l'estudi, ara s'ha ampliat el cercle de coneixences perquè les persones estan lligades a un grup de coneguts que tenen contactes amb altres grups:

Aquests enllaços dèbils serveixen de ponts entre el nostre grup d'amics propers i altres grups, ens permeten connectar amb la comunitat global.

Segons diferents enquestes, abans dels anys 90, les parelles es coneixien per amics comuns, bars, zones de treball, l'Església o institucions educatives. Amb l'arribada de les cites en línia, això ha canviat. En el cas dels heterosexuals, internet s'ha convertit en la segona manera de "lligar" més utilitzada, mentre que pels homosexuals és amb diferència el mètode comú.

 

El cas dels matrimonis interracials és una de les dades més significatives de l'estudi. Hi ha hagut un augment de relacions entre persones de diferents grups ètnics. Amb les xarxes és més fàcil conèixer persones de fora del teu grup social i cultural.

Ortega i Hergovich també afirmen que ara els matrimonis en línia tenen més força que els matrimonis que s'han conegut fora de les xarxes socials.

El nostre model també prediu que els matrimonis creats en una societat en línia tendeixen a ser més forts.

Aquestes aplicacions tenen presència des de la dècada dels 90. Match.com va aparèixer el 1995, i l'aplicació més utilitzada actualment, Tinder, el 2012.

Anar al contingut