Els Reis d'Orient segueixen l'estel
Els Reis d'Orient segueixen l'estel

Reis que arriben un dia abans per la previsió de pluja

Una quarantena de pobles d'Andalusia i Extremadura avancen les cavalcades

RedaccióActualitzat

Les previsions de pluja per al divendres, vigília de Reis, al centre i a l'oest de la península ibèrica, han obligat més de 40 pobles de Huelva, Sevilla, Còrdova i Badajoz a avançar un dia la cavalcada.

A Sevilla l'han avançat poblacions com Alcalá de Guadaira, San Juan de Aznalfarache, Gelves, Los Palacios, Villafranca, Dos Hermanas, Écija, Osuna, Estepa, Aznalcóllar, Osuna o Herrera.

Altres municipis, en canvi, han decidit retardar l'arribada dels Reis pels seus carrers per evitar la mullena, com a Morón de la Frontera, on ho faran diumenge.

A Còrdova, poblacions com Priego o Almodóvar del Río també avançaran la cavalcada un dia i la faran aquest dijous.

A Cadis, molts alcaldes també han preferit canviar l'arribada de Ses Majestats abans que la desfilada no quedi deslluïda per l'aigua o, fins i tot, s'hagi de suspendre. Sanlúcar de Barrameda i Chipiona han optat per fer-la dijous en comptes de divendres.

A Huelva també l'avancen a Lepe, Cartaya, Punta Umbría, Trigueros, Almonte o El Rocío.

A Extremadura, Mèrida, Almendralejo, Zafra, Villafranca de los Barros o Los Santos de Maimona són alguns dels municipis que han previst fer la cavalcada un dia abans del que és tradicional.

Aquestes mesures s'han pres per evitar que els nens no puguin viure una de les nits més màgiques de l'any.

A Catalunya, no es preveu que el temps faci anar malament les carrosses reials. En tot cas pot ploure dissabte, quan els Reis ja hauran repartit tots els regals.

Anar al contingut