Olli Rehn, vicepresident de la CE i responsable d'Assumptes Econòmics
Olli Rehn, vicepresident de la CE i responsable d'Assumptes Econòmics
Brussel·les

Rehn respon a Mas-Colell que el repartiment del dèficit el fixen les autoritats nacionals, no Brussel·les

El vicepresident ha respost la carta que Mas-Colell li va enviar a finals de gener en què li demanava que instés el govern espanyol a flexibilitzar l'objectiu del dèficit de les autonomies. Rehn ha confirmat també que podria donar més temps a Espanya per situar el dèficit per sota del llindar del 3%.

RedaccióActualitzat
El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Olli Rehn, ha respost la carta que Andreu Mas-Colell li va enviar a finals de gener en què li demanava que instés el govern espanyol a flexibilitzar l'objectiu del dèficit de les autonomies. Rehn ha dit que els objectius de dèficit entre l'Estat i les comunitats autònomes no les fixa Brussel·les sinó que les han de fixar les autoritats nacionals.

En la missiva, Rehn ha insistit que tots els nivells de l'administració han de fer "esforços importants" d'ajust fiscal. "Tenint en compte la difícil situació econòmica i financera actual, es necessiten importants esforços per part de tots els nivells de l'administració a Espanya per complir els seus objectius fiscals, contribuint així a tornar les finances públiques cap a una via sostenible i restaurar plenament la confiança".

A més, Rehn confirma a Mas-Colell que podria donar més temps a Espanya per situar el dèficit per sota del llindar del 3% que autoritza el pacte d'estabilitat. Brussel·les "examinarà les possibles implicacions de les previsions d'hivern per als procediments per dèficit excessiu, incloent el d'Espanya, i prestarà una atenció especial a la possible necessitat d'ajustar el ritme de consolidació fiscal si es té en compte la nova evolució econòmica i el seu impacte en les finances públiques", conclou.

Mas-Colell, en la seva carta, demanava ajuda a la Comissió Europea per aconseguir que el govern espanyol traslladi a les comunitats una possible flexibilització en les exigències de reducció del dèficit públic. Mas-Colell assegurava que en l'última legislatura, la Generalitat va reduir un 15,7% la despesa pública total.
Anar al contingut