Primer cas d'addició a Netflix: enganxat 7 hores al dia durant 6 mesos

L'home de 26 anys estava a l'atur i feia servir la plataforma de "streaming" per evadir-se de la realitat

RedaccióActualitzat

La clínica de Servei d'Ús Saludable de la Tecnologia (SHUT) a l'Institut Nacional de Salut Mental i Neurociències (Nimhans) de Bengaluru, a l'Índia, ha rebut el primer cas d'addició a una plataforma de series i pel·lícules sota demanda.

L'home, de 26 anys, estava desocupat i es va enganxar a Netflix per evadir-se de la realitat durant més de sis mesos.

Manoj Kumar Sharma, professor de Psicologia Clínica de Nimhans ha explicat que l'home va començar a passar més de 7 hores diàries veient pel·lícules i espectacles a Netflix perquè l'ajudava a sentir-se bé.

"Cada vegada que la seva família el pressionava per guanyar-se la vida, o quan veia que els seus amics estaven bé, veure els espectacles que s'ofereixen contínuament a la plataforma, era un mètode d'escapisme. Va poder oblidar-se dels seus problemes, i ho va convertir en un immens plaer."

Segons explica el diari The Hindu, l'home quan es despertava al matí, el primer que feia era engegar el televisor i el plaer que aconseguia va durar poc ja que va perdre l'autocontrol i ja no podia parar. Això li va comportar problemes de fatiga, tensió ocular i trastorns del son.

Per ajudar-lo a superar la seva addicció, els metges de la clínica estan abordant els seus problemes psicològics a través de la teràpia, la prescripció d'exercicis de relaxació i la seva orientació en la seva carrera professional.

Evadir-se de la realitat

A diferència dels formats de televisió tradicionals, en què els espectadors han d'esperar una setmana per esbrinar què passa a continuació en un programa, les plataformes sota demanda generen gratificacions immediates.

 

El Dr. Sharma explica que molts dels seus pacients tractats per addiccions a jocs en línia també s'evadeixen de la realitat amb les plataformes de vídeo sota demanda.

 

Notícia relacionada: Repunt dels joves addictes al joc online i es detecta per primer cop en noies

 

L'addicció afecta el rendiment acadèmic

Membres de la comunitat educativa també estan preocupats per aquesta tendència, i molts han començat a realitzar sessions per a pares i estudiants per advertir de quins són els primers signes d'addició.

Mansoor Khan, membre del consell d'administració DPS, alerta que estudiants d'entre 9 i 10 anys, eren addictes a aquestes plataformes:

"L'addicció interfereix amb el rendiment acadèmic del nen i els professors aconsellen els estudiants i els pares que vigilin de prop la durada i els vídeos que veuen."

El millor consell, assegura, és evitar l'ús de la tecnologia si es converteix en un mecanisme d'evasió.

Anar al contingut