Registren la casa de Rosa Peral per buscar rastres de sang pel crim de Foix

Les fotografies trobades al mòbil de la guàrdia urbana Rosa Peral mostren una habitació d'un altre color i un sofà desaparegut

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra registren la casa de Rosa Peral, en presó preventiva juntament amb Albert López, per la mort de la seva exparella, el també guàrdia urbà Pedro Rodríguez, que van abandonar cremat dins d'un cotxe prop del pantà de Foix.

Emmanillada, escortada per diversos agents, i tapant-se el rostre amb una caputxa negra, Rosa Peral ha tornat a casa seva, on els Mossos creuen que va matar la seva parella. També hi ha anat la policia científica per buscar nous indicis que puguin demostrar que es van repintar parets i fer desaparèixer mobles per eliminar els rastres de sang.

Es tracta de la tercera vegada que s'hi desplaça la comitiva judicial. Aquest cop, però, la investigació se centra en una part més concreta de la casa: la planta baixa de l'immoble, on des del porxo es pot accedir a quatre habitacions.

És en una d'aquestes habitacions on es creu que els detinguts van repintar una paret i van fer desaparèixer un sofà que havien tret de la casa amb una furgoneta que la detinguda va demanar prestada a un amic, company de la Guàrdia Urbana, l'endemà, dia 4. Pels investigadors, això seria un intent d'amagar proves on podria haver-hi sang de la víctima.

 

Una paret i un sofà, en el punt de mira

Les fotografies trobades al mòbil de Rosa Peral en què es veu una de les habitacions i el sofà desaparegut és el que ha provocat el nou escorcoll. I és que hauria comprovat que dues setmanes abans del crim a la planta baixa de la casa hi havia un sofà davant una paret taronja a mig pintar. En canvi, quan els Mossos van escorcollar l'habitatge el sofà ja no hi era i la paret era de color blanc.

Una pista que no s'ha sabut fins ara perquè la detinguda deia que no recordava el número secret per engegar el seu telèfon mòbil.

 

 

Investiguen si van utilitzar una serra elèctrica

Els agents també miren d'esbrinar si Rosa Peral i Albert López van utilitzar una serra elèctrica per esquarterar el cos de la víctima. Segons han confirmat fonts judicials a l'Agència Catalana de Notícies, la jutge que instrueix el cas es basa en una conversa telefònica entre Peral i un veí, dos dies després de la mort de Rodríguez, que va ser el 3 de maig de l'any passat.

En la transcripció s'hi llegeix com aquest veí li pregunta sobre l'ús d'una serra elèctrica que l'hauria despertat durant la nit. La magistrada creu que aquest fet estaria relacionat amb el préstec de la furgoneta per traslladar el sofà.

 

Qui és l'autor material i si està relacionat amb la mort d'un manter, les incògnites

El cas, a punt d'acabar la instrucció, encara deixa per revelar dos grans interrogants: quin dels dos detinguts va ser l'autor material del crim, quin el cooperador i amb la hipòtesi que aquest cas podria estar relacionat amb la mort d'un manter a Barcelona en una operació de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant.

De fet, la principal hipòtesi amb què treballa la policia és que l'agent cremat podria haver amenaçat els dos agents empresonats de revelar informació compromesa respecte al cas del manter. La policia sosté que quan l'agent mort va saber que la seva parella era l'amant de l'altre guàrdia urbà els va intimidar.

L'home va morir l'agost del 2014, després de caure d'uns trenta metres a la zona del castell de Montjuïc, quan fugia de la policia. Els dos agents implicats en aquest fet van declarar que el mort va caure sol i el cas es va arxivar provisionalment. Ara, però, s'ha tornat a reobrir.

 

ARXIVAT A:
PolicialJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut