Regidors de Montcada es fan responsables d'alguns col·legis electorals de l'1-O i eviten que s'identifiqui a funcionaris

ACN Montcada i Reixac.-L'equip de govern de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) ha impedit que els Mossos d'Esquadra responsabilitzin els funcionaris públics de l'obertura de locals municipals coma col·legis electorals l'1-O. Després de demanar assessorament al secretari municipal, l'executiu ha traslladat aquest missatge al cos policial. Tot plegat ha suposat que la policia catalana hagi acabat notificant el requeriment de la Fiscalia directament a les regidores d'Infància i Joventut, Jèssica Segovia, i de Participació Ciutadana i Cultura, Mónica Martínez. En paral·lel, agents del cos policial han visitat diversos centres d'educació primària per contactar amb els directors dels equipaments. L'equip de govern ha expressat la seva "indignació" per "l'assetjament, intimidació i pressió" al conjunt dels funcionaris públics i càrrecs electes.

Fonts de l'Ajuntament de Montcada han relatat que aquest dimarts els Mossos d'Esquadra "van intentar notificar amb aquest requeriment a tres tècnics municipals com a responsables de diferents equipaments de l'Ajuntament". Els representants del consistori, després de demanar assessorament al secretari municipal, van comunicar als agents "que en cap cas es podia responsabilitzar als funcionaris". Finalment els Mossos d'Esquadra han lliurat aquest dimecres el requeriment a les dues regidores, a qui fa responsable de custodiar les claus i contrasenyes de seguretat d'alarmes per garantir que no s'obrin els equipaments durant la jornada electoral així com a comunicar a la Fiscalia qualsevol incident a través dels Mossos d'Esquadra. En cas contrari, podrien ser considerats col·laboradores d'un delicte de desobediència, prevaricació i malversació de cabdals públics donant lloc a responsabilitat penal i civil.L'alcaldessa, Laura Campos ha aprofitat per denunciar públicament "el clima de terror i la regressió dels drets democràtics que s'està produint a Catalunya". Alhora ha expressat la "solidaritat" de tot el consistori i el "suport al conjunt del funcionariat i a les direccions de les escoles".

Anar al contingut