Regals als mestres a final de curs: calen?

Amb el final de curs arriba el dubte i fins i tot certa polèmica sobre els regals als mestres
Regals als mestres a final de curs: calen?

Regals als mestres a final de curs: calen?

Amb el final de curs arriba el dubte i fins i tot certa polèmica sobre els regals als mestres
Actualitzat

Tant entre els pares i com entre els mestres, hi ha opinions diverses sobre la necessitat dels obsequis als docents quan acaba el curs. Però, de regals, se n'acaben fent, i n'hi ha per a tots els gustos. Des d'una planta o una bossa per la platja fins a una sessió de "spa" amb massatge, un viatge o joies. 

El que va començar amb un detall fet pels mateixos nens ha acabat sortint de mare. Però tothom hi està d'acord?

Hem anat a la sortida d'escola hi hem trobat opinions de tota mena. Des del que opina que s'ho mereix per aguantar els nens durant tot el curs: "Està amb el meu fill. Llavors és una manera d'agrair-li amb un detall la dedicació del curs"; fins a qui ho veu passat de moda: "Em recorda a temps passats que anaves al metge i havies de portar un xoriço o un fuet. No ho acabo d'entendre." O qui no ho veu un costum igualitari: "Tots treballem i no tots tenim un regal."

El WhatsApp dels grups de pares treuen fum aquests dies de final de curs decidint si fan regal, què regalen i quant s'hi gasten. Aquest és un exemple d'una conversa real.

"A mi, el tema dels regals de fi de curs em sembla una exageració. Perdoneu, però algú ho havia de dir."

I aquí comença una discussió inacabable.

"No volia incendiar el grup."

Una mare ho confessa:

"Sí, hi ha hagut discussions. Hi ha mares que han acabat malament."

♦ Grups de whatsapp de pares i mares: consells d'ús

Per evitar aquests conflictes, l'escola Sant Vicenç, de Sant Vicenç dels Horts, ha optat per prohibir-los. A la seva pàgina web demanen als pares i mares que no comprin regals perquè això genera conflictes entre les famílies i discriminació entre els alumnes. El director, Jaume Folqué, explica que alguns alumnes que no participaven en els regals havien estat marginats pels companys.

"A algun nen se li deia, al moment de donar el regal, que tu no, a tu t'apartem de la fotografia. Tu no signis aquí que els teus pares no han pagat..."

Tot i això, els regals continuen arribant. Els mateixos professors tenen opinions diferents:

Laia Mèlich, professora d'anglès: "Què has de dir, que no el vols el regal? Què fas?"

Andreu Potrony, mestre de primària: "El regal seria, diguem, la nostra propina. No cal? No. Però si hi és, doncs benvinguda"

Marina Pastor, mestra de música: "Prefereixo veure els pares contents i els nens contents. La família contenta més que no pas un regal"

Amb regals o sense, el que està clar es que el curs 2016-2017 ha arribat al final. Comença ara el veritable regal tant per als mestres com per als alumnes: les llargues i esperades vacances d'estiu escolars.

VÍDEOS RELACIONATS