IES SEP La Garrotxa

Refugiats, desplaçats i exiliats durant la Guerra Civil Espanyola a Camprodon

Actualitzat
L'alumne Gerard Travesa i Prats va centrar el seu treball sobre la Guerra Civil a Camprodon. Tal com diu ell, es tracta "d'una anàlisi de la vida d'unes persones que es van veure obligades a fugir de casa i de la seva pròpia regió a causa d'aquesta guerra i que van arribar a la vila de Camprodon".

Primer de tot se centra en el moment històric que s'estava vivint arreu d'Espanya fins que arriba a Camprodon. També fa un seguiment de totes les institucions implicades, com la Generalitat de Catalunya o el Comitè d'Ajuda als Refugiats.

Troba molt interessant estudiar a fons els refugiats, i per això se centra en la seva procedència, allotjament, roba o colònies infantils, entre d'altres temes.

Per finalitzar, en Gerard elabora una sèrie de conclusions en què, tal com explica ell, "s'hi fa constar el perquè de la situació de conflicte que es va donar entre els refugiats de la vila, i també es valora el funcionament de les institucions implicades en aquests afers i de com van poder tractar-los".
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut