París

Reestructuració a France Télécom, després que en poc temps s'han suïcidat 23 treballadors

A l'empresa France Télécom la taxa habitual de suïcidis entre la població general es quintuplica, i molts treballadors sospiten que el fet de sentir-se "aïllats i poc valorats a la feina" pot influir en aquesta decisió fatal.

Actualitzat
La companyia utilitza sistemes que, tot i que semblen adequats a alguns treballadors, a altres els fan sentir desplaçats i poc valorats. L'última reestructuració, per exemple, preveu canvis de feina cada sis mesos i que alguns dels treballadors treballin des de casa. El govern francès, que posseeix el 27% de les accions de la companyia, ja ha advertit que les reestructuracions no poden fer-se sense tenir en compte la situació personal de les persones. 

Els sindicats consideren que l'onada de suïcidis es deu a l'estrès i a les contínues reestructuracions. Els beneficis de la companyia semipública s'han reduït durant els darrers mesos, i per això molts treballadors diuen que se "senten pressionats perquè se'n vagin". L'empresa, que a França dóna feina a 102.000 persones, va convocar fa pocs dies una reunió entre els alts directius per trobar una solució que pugui plantar cara a la crisi i alhora respectar els drets dels treballadors.  

Ja s'han pres les primeres mesures. Per començar, s'ha iniciat la suspensió del programa de reestructuració. A més, s'ha establert una línia telefònica perquè els treballadors deprimits puguin parlar amb metges i psicòlegs sobre la seva situació. El Departament de Recursos Humans s'ha compromès a fer el possible per aturar el que el director de France Télécom ha definit com a "espiral infernal".
Anar al contingut