Albert Rivera ha presentat la seva proposta econòmica a Madrid
Albert Rivera ha presentat la seva proposta econòmica a Madrid
Madrid

Reduccions de l'IRPF i de l'IVA, la proposta econòmica d'Albert Rivera

El líder de C's proposa premiar fiscalment els contribuents que compleixin les obligacions tributàries i rebaixar l'IVA reduït i el general 3 punts percentuals

RedaccióActualitzat

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha desgranat algunes de les seves propostes de cara a les eleccions dels propers mesos. Rivera proposa premiar els ciutadans que compleixin les seves obligacions tributàries amb una baixada de l'IRPF de les seves nòmines. Per contra, els que incompleixin amb Hisenda tindran un "càstig".

Acompanyat de l'economista Luis Garicano i de l'inspector d'Hisenda Francisco de la Torre, Rivera ha remarcat que el pla de Ciutadans és afavorir les classes mitjanes fent que paguin menys IRPF, menys inclús que la proposta de Mariano Rajoy per al 2016. Las classes mitjanes "no tenen comptes a l'estranger, ni paradisos fiscals, ni diners a SICAV fictícies", ha afegit.

Una altra de les novetats és la simplificació de l'IVA en dos trams: el reduït, que passaria del 10 al 7%, i el general, que es reduiria del  21 al 18%.

El líder de C's s'ha referit a les crítiques que ha rebut els últims dies, en concret, a les de la secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal. Rivera ha assegurat que porten dies treballant en les seves propostes econòmiques amb precisió perquè no volen "proposar coses que no es quantifiquin" i tampoc "prometre, com altres, per fallar el primer dia".

Les mesures de Ciutadans es basen en el fet que el sistema fiscal espanyol "no funciona" perquè hi ha tipus molt alts i una recaptació baixa. Per combatre-ho, Rivera proposa "perseguir el frau" i "acabar amb els privilegis", ja que es tracta d'alleugerir "l'esquena de la motxilla que porta la classe treballadora".

Rivera ha tornat a fer una crida a la resta de formacions polítiques per "debatre" les seves propostes, perquè això és el que necessita Espanya i no el "i tu més".

Anar al contingut