La mesura forma part d'un pla pilot que podria beneficiar més de 145.000 camions
La mesura forma part d'un pla pilot que podria beneficiar més de 145.000 camions
LLeida

Reducció del 50% dels peatges per a camions a l'AP-2 entre Lleida i Montblanc

La mesura forma part d'un pla pilot que podria beneficiar més de 145.000 camions

RedaccióActualitzat

A partir de l'1 de juliol, els transportistes que decideixin circular per l'AP-2 entre Lleida i Montblanc, en comptes de fer-ho per la carretera Nacional 240, tindran un descompte del 50% del preu del peatge al tram on coincideixen les dues vies. Així ho ha anunciat el Ministeri de Foment. A més, també el tindran d'un 35% als peatges de la resta de recorregut que facin per la mateixa autopista. Ana Pastor ha acabat fent voluntària la mesura i no obligatòria, com planejava inicialment. La mesura forma part d'un pla pilot que podria beneficiar més de 145.000 camions.

La desviació, que serà voluntària, vol reduir l'elevada sinistralitat en aquesta carretera. La mesura forma part d'un pla pilot que acabarà el 30 de novembre, i inclou cinc carreteres més. La Conselleria de Territori i Sostenibilitat la veu bé, tot i que són escèptics pel que fa al caràcter voluntari. Els transportistes demanen cost zero.​

L'AP-2 és una de les 6 vies que s'han triat per començar a aplicar el pla de manera experimental fins al novembre. El pla inicial preveia aplicar-lo a 20 trams de carreteres. Una de les que n'ha quedat exclosa, l'N-340 a les comarques de Tarragona, on coincideix amb l'AP-7.

​Els transportistes que prenguin l'alternativa de pagament s'estalviaran 16 minuts de conducció respecte als 43 minuts estimats per fer el recorregut per l'N-240.

 

 

Anar al contingut