Fórmula 1

Red Bull lluitarà per aconseguir la setena "pole" consecutiva en el GP del Canadà

Després de la segona sessió d'entrenaments lliures del Gran Premi del Canadà els pilots han analitzat els seus resultats a l'espera de les sessions de qualificació que es disputaran aquesta tarda. L'alemany Vettel, que ha aconseguit la setena "pole" consecutiva per a l'equip Red Bull, s'ha mostrat satisfet pel rendiment del seu cotxe, tot i queixar-se de la degradació dels seu pneumàtics. Per la seva part, els dos pilots catalans confien a poder fer una bona ronda classificatòria després de les conclusions tretes ahir amb els seus respectius monoplaces. L'asturià Alonso, amb un segon lloc, es mostra optimista per l'evolució del seu cotxe, tot i mantenir-se prudent respecte a les seves opcions en la cursa de Mont-real.La qualificació es podrà seguir a les 19h, en directe per TV3 i elsesports.cat.

Actualitzat
L'alemany Sebastian Vettel (Red Bull-Renault), el millor en la primera jornada d'entrenaments lliures per al Gran Premi del Canadà, ha comentat que a causa de la degradació dels pneumàtics experimentada per tots els pilots, "el d'avui s'assemblava més a un ral·li-cross que a la Fórmula 1". Vettel considera que "és fonamental no deixar-se dur pel pànic en aquests circuits" perquè la pista anirà millorant a mesura que augmenti l'adherència de l'asfalt amb l'acumulació gradual de goma. "La veritat és que avui ens han anat bé les coses i hem estat bastant competitius", ha agregat Vettel, cinquè en el Mundial de pilots a quinze punts del líder, el seu company d'equip, l'australià Mark Webber.

Alguersuari i De la Rosa estan esperençats

Jaume Alguersuari (Toro Rosso-Ferrari), després de la jornada, ha dit que té potencial "per fer-ho bé" en la segona ronda de la sessió de classificació (Q2). "Aquest és un altre circuit que no conec i és difícil aprendre-se'l perquè avui havia poca adherència i els murs estan molt a prop". El barceloní creu que encara necessita "donar més voltes per demà estar en posició de pressionar més amb tot l'après (del traçat) fins ara". "Per a la sessió de classificació de matí, crec que tenim potencial per a fer-ho bé a la Q2", va dir referint-se a la ronda de la sessió de classificació de la qual surten els deu més ràpids. "Encara puc aprendre més quan analitzi les dades, en les quals podré veure altres punts de frenada", ha afegit. 

Per la seva part, De la Rosa, quinzè en la primera presa de contacte amb el circuit de Mont-real, ha declarat  que la jornada ha resultat complicada per la dificultat que comporta afinar la posada a punt d'un cotxe en una pista molt lliscant. El català però afirma que "no obstant això, crec que hem entès bé el comportament dels dos compostos de pneumàtics i que podrem millorar el cotxe després d'analitzar aquesta nit les dades que hem obtingut avui".

Alonso és optimista però prudent

Fernando Alonso (Ferrari) ha declarat que "qualsevol bon resultat és una injecció de moral", però també precisa que cal fer-ho sempre "amb els peus a terra". Segons l'asturià "avui, les coses han sortit bé, però demà pot ser una crono difícil per a nosaltres". També ha recordat que a Turquia va ser cinquè en la segona sessió lliure del divendres i després no va poder passar de la Q2. "Fins que demà no hi posem tot el nostre potencial no sabrem exactament on estem", ha declarat. No obstant això, el d'Oviedo va reconèixer que "el cotxe s'ha comportat bé". "Hem fet diverses proves, sobretot amb els frens, i n'estem contents, però com sempre no anem ni massa excitats quan estem dalt, ni massa pessimistes quan estem baix", va assenyalar. Al referir-se a la jornada del dissabte, Alonso va afirmar que cada sessió de classificació "és un nou desafiament" perquè els Xarxa Bull "han fet set 'poles' consecutives". "Es veu una mica més d'igualtat i esperem que demà hi hagi un canvi en la 'pole' i que sigui d'un Ferrari", va agregar. "Si aquí tenim més possibilitats que a Turquia, cal aprofitar-lo per agafar punts, encara que sabem que hem de millorar el cotxe perquè el d'avui no és suficient. Hem de trobar més dècimes amb vista a la crono de matí".

La 3a sessió d'entrenaments lliures es podrà seguir a les 15h55, en directe pel 33 i elsesports.cat. Mentre que la qualificació es portarà a terme a les 19h, en directe per TV3 i elsesports.cat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut