Barcelona

Recurs contra l'última pujada de l'aigua des del món municipal

L'augment d'un euro per família de mitjana al mes afecta 116 municipis

RedaccióActualitzat

L'última pujada de l'aigua, aproximadament d'un euro al mes, anirà als jutjats. La Federació de Municipis de Catalunya i l'Àrea Metropolitana de Barcelona han anunciat aquest dilluns que presentaran un recurs contra aquest encariment que afecta més de 116 municipis, de 9 comarques, i un total de prop de 4 milions i mig de persones a l'Àrea Metropolitana i voltants.

Aquest encariment hauria d'entrar en vigor a partir del març, tal com va acordar l'Agència Catalana de l'Aigua a finals d'any. Durant la junta celebrada aleshores es va acordar que Aigües Ter-Llobregat apujaria el rebut més d'un 11,88%.

La decisió es va prendre quan els pressupostos municipals ja estaven tancats. És per això que el món local ha decidit presentar un recurs contenciós administratiu contra aquest acord, i demanar la suspensió de la mesura.

 

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient Àrea Metropolitana de Barcelona, creu que és una pujada "injustificada" i que està "molt per sobre de l'IPC".

"En el cas de l'Àrea Metropolitana estem parlant de més de 10 milions d'euros que s'hauran d'introduir en el rebut. Això suposarà una pujada amb la qual no estem d'acord. No només estava injustificada sinó que és desproporcionada i està molt per sobre de l'IPC".

Segons l'ACA, representa un euro per família al mes de mitjana. Però el cost que es traslladarà a la factura depèn del percentatge d'aigua que cada municipi compri a Aigües Ter-Llobregat o a altres subministradores.

Notícia relacionada: La llum, el gas i l'aigua costen un 70% més que fa deu anys

Per part de la Federació de Municipis de Catalunya, Sergi Mingote ho qualifica d"'inassumible" per als municipis.

"Ens generen una pressió que es traduirà en un  increment directe als ciutadans i ciutadanes. I aquest increment directe no és de rebut perquè els municipis sí que hem fet els deures i tots tenim aprovades unes ordenances i un full de ruta, i evidentment es fa inassumible aquesta situació".

Consideren, a més, que caldria esperar la sentència definitiva del Suprem sobre la privatització d'Aigües Ter-Llobregat, ja que podria evitar aquesta mesura. L'empresa Aigües de Barcelona ja va interposar un recurs en contra de la pujada, que ha estat desestimat.  

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut