Estudiants i professors d'una escola del centre de Roma sortint al carrer poc després del terratrèmol d'un quart de dotze (EFE)
Estudiants i professors d'una escola del centre de Roma sortint al carrer poc després del terratrèmol d'un quart de dotze (EFE)
Amatrice

Recuperen un cadàver a la zona on hi ha hagut tres terratrèmols al centre d'Itàlia

Els sismes s'han localitzat a 7 quilòmetres d'Amatrice, en la mateixa zona del gran terratrèmol de l'estiu passat, i han obligat a evacuar el metro de Roma

RedaccióActualitzat

Tres sismes de magnitud de més de 5 graus a l'escala de Richter han tornat a sacsejar aquest matí el centre d'Itàlia. El primer moviment s'han detectat poc abans de dos quarts d'onze. El més fort ha estat de 5,7 graus, a un quart de dotze, i s'ha notat molt a Roma, on s'ha suspès el servei de metro com a mesura de precaució, escoles i museus.

En un primer moment no constava que hi hagués víctimes, però al vespre els bombers han localitzat el cadàver d'un home de 83 anys que ha quedat atrapat sota les runes al municipi de Castel Castagna. També hi ha hagut nombrosos danys materials. Els serveis d'emergència revisen si hi ha hagut alguna afectació tècnica. S'han habilitat autobusos per als usuaris, tal com informa l'empresa a través de Twitter:

Segons el Centre de Sismologia de la Mediterrània, l'epicentre s'ha situat a 7 quilòmetres d'Amatrice, a 35 de L'Aquila i a 100 quilòmetres de Roma. Els terratrèmols han passat a una profunditat de nou quilòmetres i s'han notat sobretot a les poblacions de Montereale, Capitignano i Campotosto, en la regió dels Abruços, i també a la zona del Lazio i de Les Marques. 

El sisme més greu en aquesta zona va ser el 24 d'agost de l'any passat. Va tenir una intensitat de 6 a l'escala de Richter i va causar 297 morts a Amatrice. Al novembre, dos terratrèmols més van sacsejar el centre d'Itàlia.

Anar al contingut