Roses

Recuperen els dos cossos de l'ultralleuger enfonsat a Roses

Els cossos i l'ultralleuger es trobaven a 87 metres de profunditat, justament a la zona del cap Norfeu de Roses. El dispositiu feia tres dies que treballava en el rescat, que s'havia complicat per la poca visibilitat i els corrents marins.

RedaccióActualitzat

Els efectius policials i d'emergència que treballen des de fa tres dies per recuperar els cossos de les dues persones que van morir a l'ultralleuger enfonsat a Roses, a l'Alt Empordà, han pogut rescatar aquest diumenge els dos cossos i l'avioneta.

Els equips de rescat han aconseguit finalment, entre la una i un quart de dues del migdia, reflotar l'ultralleuger accidentat a final de desembre prop del cap Norfeu. El rescat s'ha fet amb l'ajuda d'un robot aquàtic, que dissabte va fixar l'estructura amb un cable. Una embarcació amb una ploma ha fet pujar l'aparell sinistrat amb els cossos dels dos tripulants a la superfície, i després l'han carregat al remolcador de grans dimensions "Punta Mayor", que ara es dirigeix al port de Palamós, ja que el de Roses no té prou calat perquè hi fondegi el remolcador.

A l'operació hi han treballat el Grup de Busseig Tècnic a Gran Profunditat de la Guàrdia Civil amb els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i Salvament Marítim.

Efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil ha reprès aquest matí per tercer dia consecutiu les tasques per intentar treure del fons del mar l'ultralleuger accidentat, davant del cap Norfeu, desaparegut el 22 de desembre, i els cadàvers dels dos tripulants. A la cabina de l'ultralleuger hi havia els cadàvers de la instructora, Joana Romo, de 48 anys i veïna de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), i d'Antonio Marcos Nadal de Anzizu, de 44 anys, veí de Barcelona i que també era pilot titulat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut