L'Hospitalet de Llobregat

Recuperen el cor de la primera dona a qui van implantar un òrgan artificial permanent a Espanya

El primer implantament de cor artificial permanent que es fa a tot l'Estat ha acabat amb èxit total, fins al punt que el cor de la dona a qui li van implantar ha recuperat el ritme cardíac i ja no necessita la màquina que l'ha substituït durant quatre mesos. Els metges de l'hospital de Bellvitge que han dut el cas han explicat amb sorpresa i gran satisfacció que aquesta recuperació només es dóna en un 5% dels casos. La pacient, que té un 90% de possibilitats de seguir viva durant molts anys, ha afirmat que va arribar a sentir amb la mà el motor al seu cor i que ara només té ganes de fer coses que la facin sentir viva.

Actualitzat
El bon humor i l'esperit de lluita de la Cinta l'han ajudat molt en la recuperació. Els cardiòlegs han explicat que durant els quatre mesos que la Cinta ha dut el cor artificial la funció del seu cor s'ha recuperat fins a l'extrem que pot continuar funcionant sense el dispositiu, i que per això el 15 d'octubre l'hi van extreure. Això, després de quatre mesos d'estar-se ingressada a l'hospital, on malgrat tot es va mantenir sempre activa. L'operació va ser un nou èxit i ara la Cinta, un dia abans de rebre l'alta mèdica, ha explicat emocionada com ha viscut tot aquest procés: "Quan em van dir que m'havia de morir, la veritat és que vaig afrontar-ho molt sencera. Em vaig preparar per a la mort, però això no obstant quan els metges em van dir: 'Cinta, ja tens el cor bé', no ho vaig assimilar tan bé, perquè he arribat a estimar-me moltíssim la màquina que portava. Era la meva esperança i era la meva confiança".

La quimioteràpia per un càncer de mama li va provocar una insuficiència cardíaca terminal. L'única opció era un trasplantament de cor, que no se li podia fer, precisament, a causa del càncer. Els metges li donaven poques setmanes de vida. L'alternativa, pionera a Espanya, va ser implantar-li un cor artificial que havia de ser de llarga durada, fins que fos possible el trasplantament. La bona notícia és que no ha calgut esperar, perquè el seu cor s'ha recuperat en aquests mesos que no ha funcionat i se li ha pogut extreure l'artificial.

Els especialistes asseguren que ara la Cinta té un 90% de possibilitats que el seu cor funcioni durant molts anys i que podrà viure amb normalitat seguint un tractament permanent contra la insuficiència cardíaca. Els metges destaquen que la Cinta no haurà de viure els inconvenients d'anar connectada a un aparell ni les possibles complicacions d'un trasplantament. Poques hores abans que la donin d'alta la Cinta ha dit que només pensa a tornar al seu poble, els Reguers, al Baix Ebre, i a fer coses que la facin sentir viva.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut