Imatge d'un agent de Seprona subjectant un dels xoriguers comuns recuperats a Miralcamp. Imatge del 5 de juny del 2018. (Horitzontal)
Imatge d'un agent de Seprona subjectant un dels xoriguers comuns recuperats a Miralcamp. Imatge del 5 de juny del 2018. (Horitzontal)

Recuperen a Miralcamp dues cries de xoriguer que possiblement havien caigut del niu

ACN Miralcamp.-Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil van recuperar aquest dilluns a la tarda dues cries de xoriguer comú (Falco tinnunculus) en una zona propera al nucli urbà de Miralcamp (Pla d'Urgell). Cap a les 13.30 hores, un ciutadà va avisar el cos després d'adonar-se de la presència dels dos petits rapinyaires al terra, els quals possiblement havien caigut d'algun niu. El Seprona va recollir els animals i aquest dimarts els ha traslladat al Centre de recuperació de fauna de Vallcalent, a Lleida, on se n'han fet càrrec. El xoriguer comú és una espècie d'au inclosa en el Llistat d'Espècies en règim de protecció especial del Reial decret 139\/2011, de 4 de febrer, per al desenvolupament del Llistat d'Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial i del Catàleg Espanyol d'Espècies Amenaçades, i inclosa en la categoria 'C' de l'annex d'espècies protegides de fauna salvatge autòctona del Decret Legislatiu 2\/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals de Catalunya.

Anar al contingut