El paratge de Tudela un cop han acabat les obres d'enderroc
El paratge deTudela recupera el 95% de l'aspecte original (Foto: ACN)
Cadaqués

Recuperat el paratge natural de Tudela on hi havia el Club Med

Ja han acabat les obres d'enderroc dels més de 400 bungalous que hi havia arran de mar, al bell mig del parc natural del cap de Creus. La ciutat de vacances del Club Med és ara un paratge natural sense cap rastre d'edificació. Ha estat la demolició més important que s'ha fet mai al litoral mediterrani, i està previst que es pugui visitar l'estiu vinent.

Actualitzat
Després de les obres d'enderroc de les 443 edificacions de l'antic Club Mediterranée, la majoria bungalous, el paratge de la Tudela, al parc natural del cap de Creus, ha recuperat el 95% de l'aspecte original. De les petites cases encastades a les roques no en queda res, ni tan sols la vegetació. En concret s'han extret 44.000 metres cúbics de runa i 3.000 tones de vegetació invasora, quantitat que equival a 20 hectàrees d'extensió. Aquesta actuació ha costat més de 7 milions d'euros.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha dit que és un dia de "gran felicitat", perquè s'ha aconseguit un "objectiu molt important per al cap de Creus i per al país".

Ara el Departament té previst obrir aquest espai públic de cara a l'estiu, tot i que hi haurà restriccions.



Anar al contingut