Barcelona

Recullen milers de burilles de cigarret per fer una "muntanya de la vergonya"

RedaccióActualitzat

El moviment "No més burilles a terra", iniciat pel mallorquí Miquel Garau l'octubre passat, ha fet una crida aquest dissabte per denunciar la presència de burilles als carrers de Barcelona i els seus efectes nocius sobre les persones i el medi ambient.

L'acció ha consistit en la recol·lecta de burilles pels carrers de la ciutat, per acabar formant una "muntanya de la vergonya" amb més de 80.000 burilles a la platja de la Barceloneta.

Es demanava que tothom que volgués sortís de casa, es posés uns guants de plàstic i anés recollint les burilles que trobés mentre s'acostava a la platja de la Barceloneta. 

4 bilions i mig de burilles de cigarrets acaben a terra a tot el món

Les burilles que s'han recollit se les ha emportat l'empresa Deriva 360, que s'encarregarà de reciclar-les.

 

L'objectiu de la campanya és alertar la ciutadania i també fer pressió a l'Ajuntament perquè multi aquesta pràctica i fomenti la consciència pública sobre la prohibició de llençar les burilles a terra, regulada a l'Ordenança d'Usos Públics de 1998.

Garau ha dit que "l'Ajuntament ha de fer alguna cosa ja" per evitar la gran contaminació que creen les burilles, "més que el plàstic". Segons el fundador, el moviment compta amb ambaixadors en altres ciutats d'Espanya i del món.

Es vol evidenciar que les burilles són residus tòxics que triguen entre 8 i 12 anys a degradar-se, i només una burilla contamina 50 litres d'aigua dolça i 10 d'aigua salada.

Anar al contingut