marroc
La mort d'Amina Filali ha mobilitzat la població contra un seguit de lleis injustes.
Rabat

Recullen 800.000 firmes al Marroc per canviar una llei que permet eludir la presó als violadors si es casen amb les seves víctimes

Diverses associacions pels drets de la dona han presentat aquest cap de setmana gairebé 800.000 firmes per exigir el canvi de la llei que va permetre que un jutge obligués una noia de 16 anys a casar-se amb el seu violador per eximir-lo de la condemna. Les organitzacions que van recollir les firmes per demanar canvis van fer un judici fictici per denunciar que encara hi ha moltes lleis injustes a la Constitució del país.

RedaccióActualitzat
Al Marroc, el cas d'Amina Filali, la noia de 16 anys que es va suïcidar després que un jutge l'obligués a casar-se amb el seu violador, segueix provocant reaccions.

Els impulsors de la recollida de firmes asseguren que el fenomen del matrimoni de menors i del matrimoni entre víctimes i violadors és una qüestió molt complicada, que barreja una llei repressiva amb una societat oprimida i tradicions socials obsoletes.

L'estiu passat es va reformar la Constitució per evitar el contagi de l'anomenada Primavera Àrab, i el país està fent equilibris entre els sectors més progressistes de la societat i el govern del primer ministre islamista.
Anar al contingut