Barcelona

Recorder, satisfet per la liberalització de Renfe, creu que obre la porta a l'explotació de Rodalies

El govern creu que la liberalització dels serveis ferroviaris aprovada per l'executiu espanyol obre la porta al procés que permeti a la Generalitat decidir sobre l'explotació de les Rodalies a Catalunya.

RedaccióActualitzat
El govern creu que la liberalització dels serveis ferroviaris aprovada per l'executiu espanyol obre la porta al procés que permeti a la Generalitat decidir sobre l'explotació de les Rodalies a Catalunya. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en fa una lectura positiva però reclama més inversió.

Segons Recoder, la liberalització del transport de passatgers compleix un compromís pactat entre l'Estat i la Generalitat. El conseller destaca que la mesura del govern espanyol "significa que de cara al futur podem triar operador". Puntualitza, però, que això no vol dir que resolgui tots els problemes ferroviaris de Catalunya perquè recordem que el principal problema és la manca d'inversió a la xarxa".

Línies viables a Catalunya

A banda de la liberalització, el Butlletí Oficial de l'Estat publica aquest dissabte que abans de cinc mesos el Ministeri de Foment tindrà enllestit un informe de les línies que són viables i les que no.

En aquest sentit, Recoder ha assegurat que ni li passa pel cap que a Catalunya es pugui tancar ni una sola línia. El conseller ha assegurat que actualment totes les línies ferroviàries catalanes són viables però ha reclamat més inversió perquè les menys utilitzades ho siguin més.

Recoder ha fet aquestes valoracions en la inauguració de la planta potabilitzadora de Preixens que ha costat més de 330.000 euros i que dotarà d'aigua neta i potable a aquest municipi i a Pradell, un dels seus nuclis agregats. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut