Roma

Rècord d'inscrits al curs d'exorcismes al Vaticà, amb el mòbil com a protagonista

Segons l'Església s'han multiplicat les possessions demoníaques en els últims anys

Nico ValleActualitzat

Fa tretze anys que el Vaticà imparteix cursos d'exorcisme i aquest és el que ha tingut més capellans inscrits: uns dos-cents. Les possessions demoníaques -diu l'Església- s'han multiplicat els últims temps, tot i que no té dades oficials.

El curs d'una setmana inclou 35 temes i assignatures ben diverses com "verbi gratia", "Com distingir un posseït d'un malalt mental", "La bruixeria africana. Orígens i pràctica", i la més important: "Tècniques per expulsar el dimoni".

 



Però l'estrella ha estat el mòbil, amb milers de trucades, segons el cardenal que s'hi dedica. Ernesto Simoni, un albanès de 89 anys, ha sorprès tothom en revelar el seu mètode.

 - Però, com ho fa?
 - Em truquen, parlo amb ells i tal.
 - Però ho ha de fer en llatí.
 - Sí, en llatí. Tot en llatí.
 - Però no hauria de posar les mans sobre les persones?
 - No, no.
 - Quantes vegades ho ha fet?
 - Centenars de vegades, milers de vegades.

Giuseppe Ferrari, un dels organitzadors del curs, assegura allò que el Vaticà també diu, que el Dimoni està especialment actiu.

"El nombre d'exorcismes ha augmentat amb els anys, així com les peticions per fer-los. Això depèn de diversos factors que en aquest moment no fan al cas d'analitzar."

Els capellans només poden fer exorcismes amb el permís del bisbat. Per això, els que superin aquest curs només obtindran el títol d'"exorcista auxiliar", que els permet pregar i donar suport moral al titular.

Notícia relacionada: El papa Francesc compara les "fake news" amb el dimoni

ARXIVAT A:
Religió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut