El jutge considera provat que el pare no atès les necessitats afectives ni econòmiques de la menor (Pixabay)
El jutge considera provat que el pare no atès les necessitats afectives ni econòmiques de la menor (Pixabay)
Barcelona

Reconeixen l'orfandat absoluta a una menor per la desatenció del seu pare

La sentència remarca que el progenitor "no s'hi ha interessat ni ha cobert les necessitats afectives i econòmiques"

RedaccióActualitzat

Sentència innovadora d'un jutjat de Barcelona. Un jutge ha reconegut l'orfandat absoluta d'una menor, que té la mare morta però el pare viu, perquè el progenitor no atén la seva filla.

El jutge ha considerat que l'"absoluta desatenció" del pare i la falta de recursos de la menor justifiquen que se li concedeixi l'ajuda equivalent a la que es percep per la mort dels dos progenitors.

Segons el titular del jutjat social número 33 de Barcelona, ha quedat provat que el pare "no s'ha interessat ni ha cobert les necessitats afectives i econòmiques" de la filla.

El pare no rep la pensió de viduïtat i va perdre la pàtria potestat de la filla per decisió d'un jutjat de Mataró. Actualment, la menor viu amb una família d'acollida.

El Col·lectiu Ronda, que ha dut el cas, remarca que la sentència ha posat en valor la situació de desprotecció de la menor. Així ho explica l'advocat Miguel Arenas:

"A diferència del que està fent el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional, interpreta la norma no en un sentit restrictiu respecte a l'accés a aquest dret sinó, al contrari, perseguint l'objectiu de complir amb la seva finalitat: protegir un menor desemparat".

L'advocat lamenta que sentències que van en un sentit invers "vulneren greument l'esperit de la norma i, fins i tot, en contradiuen el contingut".

ARXIVAT A:
MenorsJudicial
Anar al contingut