Recomanacions a l'hora de practicar esport

Tot i que una de les recomanacions davant de les baixes temperatures és restringir en la mesura del possible els esforços físics, a l'hora de practicar un esport en aquestes condicions s'han de tenir en compte una sèrie de precaucions. Malgrat que siguem a l'aire lliure i les temperatures siguin baixes, no és recomanable vestir-se amb roba de molt abric, ja que es genera massa escalfor, es redueix la intensitat de l'exercici, la suor es comença a assecar i augmenta la sensació de fred.

RedaccióActualitzat
El més recomanable es vestir-se amb diverses capes de roba que ens puguem anar traient quan augmentem el ritme i tornar a posar quan el disminuïm. S'ha d'intentar evitar les peces de cotó, ja que aquest material absorbeix la suor i deixa la fibra humida.

Quan sortim a l'exterior amb baixes temperatures, la sang es dirigeix cap al centre del cos i provoca que se'ns refredin les mans i els peus. Per això és recomanable portar una guants prims a sota d'uns altres de més gruixuts i un parell de mitjons a cada peu, si és que no en tenim de tèrmics.

Cal portar sempre un gorra i abrigar-se el coll, ja que el 50% de la calor del cos es perd pel cap. Per evitar malalties respiratòries, és recomanable tapar-se la boca amb una bufanda o mocador, que ajuden que l'aire que respirem sigui calent i així evitem infeccions o inflamacions.

Tot i que sigui hivern, els rajos del sol són igual de perillosos, per això és convenient aplicar-se protector, sobretot a la cara.

Cal mantenir-se hidratat tant abans com després de l'exercici, i mentre el fem. A més, s'ha d'evitar el consum d'alcohol perquè fa augmentar la pèrdua de calor corporal i hi ha més possibilitats de patir hipotèrmia.

Abans de fer l'exercici físic, sobretot, ens hem d'informar de les condicions meteorològiques; si són molt adverses, potser és millor optar per fer esport d'interior.

Anar al contingut