El president del Port, Sixte Cambra, el conseller Lluís Recoder, i el director general de l'Autoritat Portuària, José Alberto Carbonel. (Foto: …
El president del Port, Sixte Cambra, el conseller Lluís Recoder, i el director general de l'Autoritat Portuària, José Alberto Carbonel. (Foto: ACN)
Barcelona

Recoder exigeix una connexió ferroviària millor per mantenir els "magnífics" resultats del port

El port de Barcelona comença a refer-se de la crisi i presenta números positius després de dos anys dolents. Si el moviment de mercaderies i de contenidors és un termòmetre de l'activitat exportadora, el port mostra una clara millora. Per primera vegada, les exportacions superen les importacions. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha remarcat que cal una millora de les seves connexions ferroviàries, ja que són una eina bàsica en la reactivació econòmica.

Actualitzat
El president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra, que fa pocs mesos que ocupa el càrrec, ha presentat uns bons números: un increment del 23% dels guanys obtinguts a través de l'activitat ordinària. Les vendes han crescut fins a arribar als 167 milions d'euros, fet que situa Barcelona com el primer port del sistema espanyol en xifra de negoci, amb el 17% del total dels ingressos de les 28 autoritats portuàries de l'Estat.

Els números més positius són els de transport de vehicles. El 2010 van passar pel port més de mig milió d'unitats, amb un creixement del 26%. També van augmentar les mercaderies transportades, que, amb un total de 44 milions de tones, van superar un 3% les de l'any anterior. L'augment va ser d'un 8% pel que fa al nombre de contenidors, la mateixa proporció en què va créixer el nombre de passatgers, que ja està per sobre dels tres milions.

Recoder exigeix una connexió ferroviària millor

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, també ha valorat positivament les xifres. Per Recoder, són "magnífiques" i, per tal de mantenir-les, ha demanat al govern espanyol una millora de la "capacitat de sortida per via ferroviària del port de Barcelona", una millora que ha qualificat de "terriblement urgent".

Recoder, que considera que cal que es concretin les obres del corredor del Mediterrani, també ha reclamat una reforma de la llei de ports per dotar de més autonomia tant el port de Tarragona com el de Barcelona.
Anar al contingut