681625
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. (Foto: ACN)
Barcelona

Recoder creu que si el govern espanyol es planteja rescatar autopistes hauria de prioritzar les catalanes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, creu que si el govern espanyol decideix finalment rescatar autopistes en risc de fallida, hauria de començar per les vies que hi ha a Catalunya, que és on els peatges "suposen una càrrega més elevada per als ciutadans en temps i diners".

RedaccióActualitzat
L'endemà que la ministra de Foment, Ana Pastor, anunciés una sèrie de mesures per reequilibrar les concessions d'autopistes de peatge en fallida, sense descartar nacionalitzar les concessions en situació crítica, Recoder ha qualificat d'"inadmissible" la possibilitat de rescatar autopistes, la majoria de les quals són a la comunitat de Madrid.

Per la seva banda, el portaveu de CiU a la comissió de Foment del Congrés, Pere Macias, ha declarat a "El matí de Catalunya Ràdio" que la federació "en cap cas pot acceptar" que s'ampliïn els peatges de les autopistes rendibles, com les catalanes i les valencianes, per compensar les pèrdues d'altres vies. Macias ha proposat alternatives per finançar les autopistes deficitàries, com ara fer pagar a les autovies lliures de peatge en moments de molt trànsit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut