La família de l'home mort per una intoxicació amb un bolet reclama 200.000 euros
Operaris de l'Ajuntament de Mataró col·loquen un cartell d'avís. (Foto: ACN)
Mataró

Reclamen 200.000 euros per la mort de l'home que es va intoxicar amb un bolet a Mataró

La família del veí de Mataró que va morir el passat 18 de novembre del 2011 per ingerir un bolet tòxic, que ell mateix havia collit d'un parterre de sorra, ha presentat una reclamació administrativa de responsabilitat patrimonial a l'ajuntament. Li reclamen al consistori una indemnització de 200.000 euros perquè, segons els familiars, el servei municipal de jardineria hauria de vetllar per la seguretat dels ciutadans, sobretot quan es va decidir plantar una espècie d'arbre que està "associada" al fong tòxic.

RedaccióActualitzat
Mercedes Pérez, advocada de la família, afirma que l'endemà de la mort de l'home l'ajuntament va retirar tots els bolets de parcs i jardins i va "empaperar" la ciutat amb cartells alertant la població del risc que suposava menjar-ne. Una feina que s'hauria d'haver fet abans, lamenta Pérez.

Fonts municipals asseguren que els serveis jurídics del consistori estan analitzant el cas, però cap responsable polític ha fet declaracions al respecte.

L'home, de 73 anys, va morir a l'Hospital Clínic de Barcelona, on va ingressar amb una hepatitis fulminant provocada per la ingesta d'un Lepiota brunneoincarnata, que ell mateix va collir d'un parterre de la Via Sèrgia, al polígon industrial Les Hortes.

El fill de la víctima també va resultar intoxicat, tot i que de menys gravetat, ja que només va ingerir restes del bolet, motiu pel qual també va haver de ser hospitalitzat.


Anar al contingut