Kate i Johnny al lloc on les seves vides es van creuar, la sortida de la interestatal 95
Filadèlfia

Recapta 290.000 dòlars per agrair a un sensesostre que la rescatés a l'autopista

La va ajudar una nit que es va quedar sense gasolina al cotxe i ella li ha tornat el favor amb un gest que li ha canviat la vida

RedaccióActualitzat

Kate McClure, una jove enginyera que treballa al Departament de Trànsit de l'estat de Nova Jersey, recordarà sempre el sensesostre que la va ajudar quan es va quedar sense benzina en una autopista interestatal de Filadèlfia.

L'home es va acostar fins a ella i li va preguntar què li passava. Li va aconsellar que es quedés tancada dins el cotxe amb els pius de seguretat abaixats. Poca estona després, va tornar a aparèixer amb una garrafa plena de benzina per omplir el dipòsit. Li va explicar que havia gastat en la benzina els últims 20 dòlars que li quedaven per passar el mes.

"El Johnny no em va demanar res, ni un dòlar, i jo no tenia efectiu per donar-li en aquell moment", explica la noia.

Va quedar tan commoguda amb el gest generós d'aquell indigent a qui es refereix amb el nom de "Johnny", que un cop a casa la jove enginyera i la seva parella van decidir ajudar-lo. Van buscar-lo per tots els llocs de la ciutat on acostumen a congregar-se les persones que viuen al carrer, i el van localitzar a prop d'una entrada de l'autopista on cada dia demana diners amb un cartell a la mà. Li van portar menjar i roba, però van veure que podien fer molt més per ell.

Van obrir una col·lecta a la pàgina "Gofundme" que ja ha aconseguit prop de 290.000 dòlars. En els tretze dies que fa que la campanya està en funcionament, ja han fet donacions més de 10.000 persones.

 

Amb els diners que ha recaptat, la Kate vol ajudar el seu "àngel de la guarda" a llogar un apartament i cobrir les despeses més urgents per poder iniciar una nova vida que l'allunyi dels carrers.

L'empenta definitiva a la campanya de recapte de diners l'ha donat la multimilionària Kim Kardashian, commoguda per la història. Kardashian ha compartit la petició a les xarxes socials i ha convençut milers de persones perquè facin una petita donació.

Els mitjans de comunicació no han trigat a fer-se ressò de la història de Kate i Johnny. I ja han posat cara i nom al sensesostre que la va ajudar de manera desinteressada. Es tracta de John Bobbitt, un veterà del cos de marines, de 34 anys, que fa anys que viu al carrer sense esperança de sortir-ne.

Una història de solidaritat humana que ha commogut la societat nord-americana en plena celebració del dia d'Acció de Gràcies (Thanksgiving) i poques setmanes abans del Nadal.

 

Anar al contingut