La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, en una imatge d'arxiu
La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, en una imatge d'arxiu

Rebutjada la querella per prevaricació contra la jutge Carmen Lamela

Actualitzat

La Sala Penal del Tribunal Suprem no ha admès a tràmit la querella per prevaricació presentada per l'exmosso Josep Asensio i Serqueda contra la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela. La querella contra Lamela es va interposar per haver dictat la interlocutòria en què es va declarar competent per instruir la causa per rebel·lió contra els membres del govern de Puigdemont i una segona interlocutòria en què va acordar la presó sense fiança de vuit exconsellers.

Segons indica el Suprem, els fets objecte de la querella no són constitutius de cap acte il·lícit penal. A més a més, subratlla que la qualificació com a "prevaricadora" de l'actuació de la jutge Lamela que fa el querellant és gratuïta.

Pel que fa a la justificació de la qualificació dels fets relatats en la querella com a delicte de rebel·lió, la Sala respon que no li correspon "en absolut entrar en aquest tràmit a controlar l'encert o desencert d'aquesta qualificació". Els magistrats només valoren si, donats els fets relatats en la querella de la Fiscalia, tal qualificació era inequívocament arbitrària, la qual cosa rebutgen.

De la mateixa manera, tampoc no consideren prevaricadora la resolució per acceptar la competència per aquest delicte quan, segons el querellant, no figuraria entre els que són competència de l'Audiència Nacional.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicial
Anar al contingut