Bankia no haurà de tornar, de moment, els diners a més de 3.000 afectats per la seves preferents
Bankia no haurà de tornar, de moment, els diners a més de 3.000 afectats per la seves preferents

Rebutjada la primera gran demanda col·lectiva d'afectats per les preferents

Un jutjat de Madrid desestima que Bankia torni en bloc els diners perduts a més de 3.000 afectats representats per Adicae, i els diu que posin demandes individuals

RedaccióActualitzat

Un jutge de Madrid ha rebutjat la primera gran demanda col·lectiva per recuperar els diners de les preferents de Bankia. La demanda l'havia presentat l'associació usuaris de bancs, caixes d'estalvis i assegurances, Adicae, que va agrupar 3.057 casos individuals en aquesta demanda.

La sentència és del jutge titular del jutjat mercantil número 5 de Madrid, que no tanca la porta als demandants per acudir als tribunals, però remarca que ho han de fer a títol personal, cas per cas. I ho ha fet perquè jurídicament és necessari el testimoni personal de cada afectat perquè un jutge pugui considerar provat que hi ha hagut abús en el seu cas.

Però la sentència estableix una base legal per provar aquest abús, perquè ha considerat que gairebé totes les condicions de tres dels contractes que havien de signar els clients d'aquestes preferents són abusives. Per això ha condemnat Bankia a eliminar-les i no aplicar-les.

♦ El 2014 més de 77.200 clients de Bankia ja havien recuperat la seva inversió en preferents

 

Anar al contingut