Barcelona

Rebuig dels grups municipals a la proposta de la CUP de retirar l'estàtua de Colom de la Rambla

Les reaccions van des dels que consideren legítima la proposta fins als que pensen que està fora de lloc

RedaccióActualitzat

La proposta de la CUP de retirar l'estàtua de Colom de la Rambla i canviar-la per un símbol de la resistència americana contra l'imperialisme no ha trobat, per ara, cap suport. Les reaccions dels grups municipals van des dels que consideren legítima la proposta fins als que pensen que està fora de lloc, però ningú no hi donarà suport en el ple de divendres.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha afirmat que, tot i que la iniciativa és "legítima", treure el monument "no és el tipus d'intervenció" que el govern de Barcelona en Comú vol fer. Malgrat això, Pisarello comparteix el "rebuig" a les connotacions "nacionalistes i colonialistes" del 12 d'octubre.

Des d'ERC defensen que la idea seria bona si hi hagués més pressió ciutadana per tirar-la endavant. Per això, el regidor Jordi Coronas rebutja "retirar el monument i posar-n'hi un altre sense que hi hagi pressió social ni cap estudi històric o de patrimoni que ho avali".

Tant CiU, com C's i el PPC s'han oposat a la retirada de l'estàtua del colonitzador. "En aquests moments, la ciutat de Barcelona té altres problemes i estem donant als ciutadans un missatge d'una certa frivolitat", ha comentat el regidor de CiU Joaquim Forn. Carina Mejías, de C's, ha qualificat la idea com "un absurd dins de les excentricitats pròpies del que són les iniciatives de la CUP". I el popular Alberto Fernández Díaz ha recorregut a la ironia: "A la CUP només li falta demanar la reconversió de l'estàtua de Colom per la de Kim Jong-un i que, en comptes d'Amèrica, assenyali l'Ítaca independentista".

Des de la CUP, Josep Garganté ha demanat que "es comenci a mirar amb ulls oprimits". L'estàtua de Colom és una de les icones de la ciutat des de fa més de cent anys. Concretament, des del 1888, quan es va inaugurar amb motiu de l'Exposició Universal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut