Madrid

Reben l'alta el marit i els altres deu contactes de Teresa Romero després d'haver superat la quarentena de l'Ebola

L'últim a abandonar el Carlos III ha estat la persona que va anar a la mateixa ambulància que l'auxiliar d'infermeria i que, com la resta, han passat 21 dies sense símptomes del virus

RedaccióActualitzat

Tots els contactes d'alt risc de Teresa Romero, l'auxiliar d'infermeria, contagiada i curada d'Ebola, han abandonat l'Hospital Carlos III de Madrid en rebre l'alta després d'haver superat sense símptomes els 21 dies d'incubació del virus. Entre ells, el marit de Teresa Romero, Javier Limón, que ha abandonat l'hospital sense haver pogut estar, en principi, amb la seva dona.

També han sortit de l'hospital el metge d'Urgències a Alcorcón Juan Manuel Parra, que va atendre Romero i que va denunciar que les mànigues del vestit de protecció li quedaven curtes; el metge que la va atendre inicialment també a Alcorcón, Javier Solana, i dos metges més del Summa i del Carlos III aixi com un zelador i quatre infermeres.

En declaracions als periodistes, el metge Solana ha donat les gràcies a tot el personal del Carlos II i a l'hospital d'Alcorcón pel suport rebut. "Ens hem sentit aclaparats" pels suports rebuts, ha dit Solana, que ha afegit que ho tornaria a fer si el preu per ajudar a una persona és estar tres setmanes en quarantena. En qualsevol cas, pel metge, el que ha passat a Espanya ha servit perquè la societat conegui el que passa a l'Àfrica.

L'últim a abandonar l'hospital ha estat l'home que va anar a la mateixa ambulància que havia traslladat l'auxiliar d'infermeria, i que estava en quarantena per l'Ebola i en observació per altres qüestions de salut. 

D'aquesta manera, només queda ingressada Teresa Romero, que dimarts passat ja va donar negatiu en l'última prova que li van fer per comprovar si tenia restes del virus. La pacient, malgrat que ha superat la infecció, encara estarà uns dies més aïllada a l'hospital, seguint els criteris que marca l'Organització Mundial de la Salut.

Amb aquestes altes, es descarta qualsevol contagi que s'hagi pogut produir els dies previs a l'ingrés de Romero en el Carlos III.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut