Xi Jinping en les imatges difoses per l'agència xinesa
Xi Jinping en les imatges difoses per l'agència xinesa
Pequín

Reapareix el vicepresident xinès després de dues setmanes d'absència que van disparar els rumors

Xi Jinping ha reaparegut. L'agència oficial Xinhua ha difós dues fotos del vicepresident en un acte organitzat per la Universitat d'Agricultura de Pequín. La seva absència havia disparat tota mena de rumors.

RedaccióActualitzat
Xi Jinping ha reaparegut. És el vicepresident de la Xina, futur líder del país asiàtic i feia dues setmanes que no se'l localitzava. La seva absència va disparar els rumors i les especulacions sobre el seu estat de salut i les conseqüències que podria tenir per l'equilibri de poder al país.

Jinping ha tornat tal com se'n va anar, envoltat de misteri. El vicepresident simplement ha reaparegut, sense cap explicació oficial. L'agència oficial Xinhua ha difós dues fotos del vicepresident en un acte organitzat per la Universitat d'Agricultura de Pequín. Els mitjans oficials no han proporcionat més informació sobre el vicepresident i no se sap res del perquè de la seva absència.

Xi Jinping està considerat el principal candidat a rellevar Hu Jintao al capdavant del país. Al vicepresident no se l'havia vist des de l'1 de setembre, i fins i tot havia cancel·lat trobades amb mandataris internacionals sense donar cap explicació, inclosa una reunió amb la secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton.

L'absència de Xi Jinping, de 59 anys, va aixecar tota mena de rumors. La majoria relacionats amb la seva salut. Les hipòtesis anaven des d'un simple mal d'esquena fins a un atac cardíac o una operació d'emergència per tractar un càncer.
Anar al contingut