Rebuig de la majoria de partits a l'empresonament de Sànchez i Cuixart

El principals dirigents polítics catalans reaccionen per twitter a la notícia de l'empresonament sense fiança dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat un dels primers en reaccionar aquest dilluns al vespre a través de les xarxes socials a la notícia de la decisió de la jutge Carme Lamela que ha decretat presó preventiva sense fiança per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'ANC i Òmnium, tal com havia demanat la fiscalia per evitar la reiteració del suposat delicte de sedició i el risc de destrucció de proves.

Al cap d'una estona, Puigdemont a publicat un altre tuit en anglès: "Espanya empresona els líders de la societat civil catalana per organitzar manifestacions pacífiques. Malauradament, tornem a tenir presos polítics"

La presidenta del parlament de Catalunya, Carme Forcadell ho ha qualificat d'"injustificable".

Diputat socialista i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit que la decisió de la jutge els sembla "desproporcionada".

El diputat de Catalunya Sí que Es Pot, Josep Coscubiela, ha mostrat el seu "rebuig".

Per al diputat i president del Partit Popular Català, Xavier García Albiol, "L'estat de dret acaba posant a cadascú al seu lloc".

David Fernández, CUP:

El conseller Raül Romeva, conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors ha tuitejat en anglès: "Líders del moviment de la societat civil a Catalunya empresonats. Així és com el nou membre del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides respon a la nostra oferta de converses"

Marta Pascal, coordinadora del PDeCAT:

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la decisió judicial és "una barbaritat".

Alberto Garzón, coordinador d'Esquerra Unida:

Pablo Iglesias i Íñigo Errejón, de Podem:

Aitor Esteban, PNB:

Arnaldo Otegui, Bildu:

També el sindicat UGT ha reaccionat a l'empresonament de Sànchez i Cuixart.

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha dit per twitter: "Espanya acaba de crear els seus primers presos polítics d'alt nivell sobre el referèndum de Catalunya. Aquesta tarda ha empresonat (per 'sedició') els responsables de l'ANC i Omnium".

 

Anar al contingut