Barcelona

Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals encapçalaran la llista d'entitats, CDC i ERC

Romeva, Forcadell i Casals ja s'han reunit aquest dimecres amb Mas i Junqueras, que ocuparan el quart i cinquè llocs de la llista

RedaccióActualitzat

Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals encapçalaran la llista per al 27-S, segons han confirmat fonts de la candidatura a TV3. Romeva, de 44 anys, ha estat la persona consensuada tant per Artur Mas com per Oriol Junqueras perquè lideri la llista unitària. L'exeurodiputat per Iniciativa, precisament, va deixar la formació perquè no estava d'acord amb la posició dels ecosocialistes respecte al procés.

La número 2 per Barcelona serà Forcadell, que fins fa unes setmanes dirigia l'Assemblea Nacional Catalana, i que ara torna a la primera línia. Finalment, Casals, la presidenta d'Òmnium, serà la número 3 d'una llista que tindrà en quart i cinquè llocs Artur Mas i Oriol Junqueras.

TV3 també ha pogut confirmar que en les diferents circumscripcions les llistes que es presentin tindran 11 independents entre els 13 primers candidats.

Tant Esquerra com Convergència han volgut destacar que aquestes tres persones han de permetre visualitzar al màxim que es tracta d'una llista transversal i plural. Romeva, Forcadell i Casals ja s'han reunit aquest dimecres amb Mas i Junqueras, i l'exeurodiputat, la presidenta de l'ANC i la presidenta d'Òmniun han piulat a Twitter un mateix missatge:

 

El líder d'ERC, per la seva banda, ha piulat que aquesta llista amb la societat civil guanyarà.

 

 

Convergència i Esquerra, a més, es repartirien la presència en la llista en una proporció del 58% i el 42%, respectivament. L'acord també preveu la mateixa proporció de 6 a 4 entre convergents i republicans per formar un govern de coalició si les candidatures independentistes guanyen el 27-S. Mas seria el president de la Generalitat i Junqueras, el vicepresident. Esquerra també obtindria la presidència del Parlament.

El full de ruta inclou la celebració d'unes eleccions constituents en el termini de divuit mesos, tot i que no es descartaria una declaració formal d'independència al cap de sis o vuit mesos si Madrid no mou fitxa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut