L'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, el dia que l'entitat sortia a la borsa (Foto: Reuters)
L'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, el dia que l'entitat sortia a la borsa (Foto: Reuters)
Oviedo

Rato es nega a parlar de Bankia en la primera intervenció pública des de la imputació

RedaccióActualitzat
L'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, ha comparegut per primera vegada en un acte públic des que l'Audiència Nacional el va imputar, juntament amb 32 exmembres del consell d'administració més, per la mala gestió de l'entitat. Rato, a qui s'acusa d'estafa, apropiació indeguda i falsificació de comptes, entre d'altres, ha fet la xerrada inaugural d'un curs d'estiu sobre "El creixement com a factor clau per sortir de la crisi", organitzat per la Cambra de Comerç d'Oviedo, i s'ha negat a respondre preguntes sobre Bankia.

El també exministre d'Economia i exdirector gerent de l'FMI ha estat rebut per un grup de manifestants que han protestat perquè un imputat "vingui a donar-nos lliçons". Durant la seva intervenció, Rato ha parlat sobretot d'economia internacional i ha destacat que Espanya està fent els deures, i que els hauria d'haver fet "fa anys".

A l'acte no hi ha assistit cap representant municipal ni del govern del principat. Sí que hi havia, en canvi, una àmplia representació del PP asturià i del Fòrum d'Astúries, formació que encapçala Francisco Álvarez-Cascos.
Anar al contingut