Madrid

Rato diu que el seu patrimoni està "molt per sota dels 27 milions"

Rato també nega haver defraudat 1'4 milions d'euros en l'IRPF dels anys 2012 i 2013, un dels delictes que li atribueix Hisenda

RedaccióActualitzat

Rodrigo Rato ha sortit de casa a l'hora de dinar, envoltat de càmeres i sense voler fer declaracions públiques, tot i que sí que ha atès algun mitjà en privat per desmentir notícies que l'afecten.

L'exvicepresident del govern espanyol ha afirma que que el seu patrimoni queda molt per sota dels 27 milions d'eurosEn unes declaracions a l'agència EFE, Rato ha contestat les informacions d"El Mundo" que apunten a aquesta fortuna. 

"El meu patrimoni és molt més reduït. Els 27 milions són una xifra gens reals que no s'aguanta"

Rato també nega haver defraudat 1'4 milions d'euros en l'IRPF dels anys 2012 i 2013, un dels delictes que li atribueix Hisenda. Ho justifica argumentant que durant aquests dos anys pràcticament no va treballar, perquè va deixar Bankia al maig del 2012.

Rato desmenteix igualment l'acusació d'haver buidat de patrimoni diverses societats per evitar fer front a possibles pagaments. L'exnúmero dos de José María Aznar assegura que, ben al contrari, durant aquest període fins i tot va reforçar alguna d'aquestes societats amb capital propi. Rato insisteix que té tots els diners a Espanya i que no té comptes a cap paradís fiscal. 

Tancat a casa, esperant escorcolls

Durant tot el matí, Rato ha estat al seu domicili amb la seva parella, la periodista Alicia González, a la qual s'ha vist entrar i sortir en diverses ocasions.

I, mentrestant, el jutge i Hisenda analitzen l'abundant documentació que han trobat tant al domicili com al despatx de l'exvicepresident d'Aznar.

En les pròximes hores, fonts de la investigació no descarten fer més escorcolls en altres propietats i també creuen que Rato no declararà davant del jutge fins la setmana que ve.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut