Imatge de l'escut de la població de Rasquera
Imatge de l'escut de la població de Rasquera
Rasquera

Rasquera cobrarà impostos a 150 edificacions no registrades com a alternativa econòmica a la plantació de marihuana

L'Ajuntament de Rasquera cobrarà impostos a més de 150 edificacions que fins ara no havia registrat.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Rasquera, a la Ribera d'Ebre, cobrarà impostos a més de 150 edificacions que fins ara no havia registrat. Amb aquesta mesura abonarà part del préstec de 750.000 euros que li va atorgar Hisenda per poder pagar els proveïdors després que el projecte de plantacions de marihuana s'ha paralitzat.

El consistori calcula que podrà cobrar l'impost sobre béns immobles sobre els anteriors 4 anys a aquestes edificacions que no estan al dia de pagament i també l'impost sobre construccions, entre d'altres. Ho farà en aquestes 150 cases sense registrar, la majoria de les quals es troben en sòl rústic.

L'Ajuntament ha trobat així un finançament alternatiu al projecte de plantacions de cànnabis que havia impulsat i que havia estat refrendat en referèndum per la població per aconseguir tornar el crèdit que els va concedir Hisenda.

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha valorat que  "estem en un procés on comencem a veure la llum i tot allò on havíem de posar ordre ja ho tenim sobre paper. D'aquest manera és com hem vist que teníem 150 edificacions que són susceptibles de poder-los cobrar algun impost i que ara mateix no els hi cobrem".

Paral·lelament al registre d'aquestes 150 vivendes, l'Ajuntament pretén regular urbanísticament totes aquelles que pugui, ja que moltes d'elles es van fer sense permís.

Anar al contingut