Badalona

Rangel nega la implicació d'agents catalans en l'aparició d'imatges dels detinguts pel "cas Pretòria"

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha negat cap responsabilitat de la Guàrdia Civil de Barcelona en les polèmiques imatges dels detinguts en el "cas Pretòria" entrant a l'Audiència Nacional emmanillats. Rangel assegura que van ser altres agents els que els van portar des de la presó fins a l'Audiència Nacional.

Actualitzat
"Són coses que no tenen res a veure amb la Guàrdia Civil de Catalunya", ha afirmat el delegat del govern espanyol, que ha explicat que els guàrdies civils de Catalunya "van fer la feina que havien de fer per encàrrec del jutge i els va traslladar a la presó" el dia abans que declaressin davant del jutge a l'Audiència Nacional. En aquell moment, ha assegurat, va finalitzar la tasca d'aquests agents.

Rangel no ha volgut entrar a valorar les circumstàncies del trasllat que van fer els agents de la Guàrdia Civil de Madrid, des de Soto del Real fins a l'Audiència Nacional, un trasllat en què es va exposar els detinguts als mitjans de comunicació, que els van poder gravar emmanillats i agafant una bossa de brossa amb les seves pertinences.

L'Audiència Nacional ha obert una investigació per determinar per què es va permetre aquesta exposició pública dels presumptes implicats en el "cas Pretòria", que va despertar crítiques de diversos sectors, entre aquests el mateix judicial.
Anar al contingut