Dili

Ramos Horta jura com a cap de govern amb la missió d'acabar amb la crisi de Timor Oriental

José Ramos Horta, premi Nobel de la Pau l'any 1996, ja ha pres possessió com a nou primer ministre de Timor Oriental amb la missió d'acabar amb la crisi política més important des que el país va assolir la independència, ara fa quatre anys. Davant del president del país, "Xanana" Gusmao; els viceprimers ministres, Estanislau da Silva i Rui Araujo, i diversos bisbes catòlics i diplomàtics estrangers, Ramos Horta s'ha compromès a consolidar la seguretat perquè els milers de desplaçats per l'onada de violència del mes de maig a la capital del país, Dili, puguin tornar a casa.

Actualitzat

El nou primer ministre ha assegurat que les autoritats treballaran perquè els grups de militars rebels entreguin les seves armes com a part dels esforços per restablir l'ordre públic. Segons Ramos Horta, els avenços en seguretat fets fins ara han estat possibles per l'ajuda de les forces internacionals, uns 2.500 policies i soldats procedents d'Austràlia, Nova Zelanda, Malàisia i Portugal.

A més de la seguretat interna, Ramos Horta ha dit que el seu govern també tindrà com a prioritat la lluita contra la pobresa, en particular a les zones rurals del país. Està previst que el nou primer ministre ocupi aquest càrrec fins a les eleccions del maig del 2007.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut