Ramoncín a les portes de l'Audiència Nacional
Ramoncín a les portes de l'Audiència Nacional (EFE)
Madrid

Ramoncín declara com a imputat per les irregularitats en la SGAE i diu que no té res amagar

Ramoncín ha defensat davant del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz l'eina informàtica Caixa Forta Virtual per la qual va cobrar de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), i ha dit que si hagués viscut als Estats Units, l'hi hauria "venut a Steve Jobs", han informat fonts jurídiques.

RedaccióActualitzat
El cantant José Ramón Márquez, més conegut com a Ramoncín, declara a l'Audiència Nacional per la seva presumpta relació amb el desfalc de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). A Ramoncín se li imputen diversos delictes per apropiació indeguda i/o administració deslleial així com el de falsedat documental.

El jutge ha citat Ramoncín basant-se en un informe aportat per la Guàrdia Civil en el qual s'han analitzat factures emeses pel cantant o per la seva editora musical, Júpiter Musical S.L., a la Societat Digital d'Autors i Editors (SDAE) entre els anys 2004 i 2012, per un valor total de 170.552 euros. Uns diners que no es corresponen amb els serveis prestats.

Segons aquest informe policial, aquestes factures generen dubtes sobre la forma de contractació i, en alguns casos, sobre la realitat dels serveis o productes pels qual la SGAE va retribuir el cantant, segons han indicat les mateixes fonts jurídiques. Entre les operacions que rastregen el jutge i el fiscal Anticorrupció José Miguel Alonso hi ha el programa de televisió "El creador", que Ramoncín va facturar a la societat de la SGAE Portal Latino S.L. i que els investigadors de la Guàrdia Civil sospiten que mai es va arribar a emetre. En la causa també es recullen correus electrònics entre el cantant i el presumpte cap de la trama, l'exdirector general de la SGAE, José Luis Rodríguez Neri, on es deixa entreveure que Rodríguez va assumir la decisió de pagar pel programa.

També hi ha sospites en relació amb una altra factura en què l'empresa de Ramoncín hauria facilitat a la SGAE una eina informàtica anomenada Caixa Forta Virtual. I és que no hi ha cap contracte i ni sols s'ha pogut acreditar que arribés a existir.

Ramoncín ha defensat davant del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz l'eina informàtica Caixa Forta Virtual per la qual va cobrar de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), i ha dit que d'haver viscut als Estats Units, li hauria "venut a Steve Jobs", han informat fonts jurídiques. "Donat que visc a Espanya, li vaig vendre a la SGAE", ha defensat.

Ramoncín, que ha declarat durant més de tres hores i mitja com a imputat en la causa en la qual s'investiguen les irregularitats en la filial digital de la gestora de drets de propietat, ha abandonat l'Audiència Nacional sense que el fiscal anticorrupció José Miguel Alonso sol·licités la imposició de cap mesura cautelar.

A la seva sortida del tribunal ha afirmat ser "una persona honesta, honrada i innocent" i ha denunciat que els seus drets "s'han vulnerat durant 21 dies", des que es va produir la seva imputació. "No tinc res a ocultar", ha afegit.


Anar al contingut