Actualitat blanc-i-blava

Ramon Moya, amb sis punts de sis, principal responsable de la resurrecció de l'Espanyol

L'Espanyol va començar la temporada realment malament, però ara ja ha sumat dues victòries consecutives. Primer, victòria sobre el Recreativo i, després, espectacular remuntada contra el Màlaga. I bona part de la culpa d'aquesta resurrecció la té Ramon Moya. Aquest home ha tornat la il·lusió a l'equip, ha recuperat jugadors que no comptaven per al tècnic anterior, vol recuperar la filosofia de fer jugar els jugadors de casa i aposta decididament pel futbol ofensiu. El Màlaga ho va patir, i de quina manera, en la segona part. La gesta ha acaparat portades. No podia ser d'una altra manera.

L'alineació que Ramon Moya va presentar contra el Màlaga va ser idèntica a la que una setmana abans havia derrotat el Recreativo. Moya es va encomanar a algun sant un cop va trepitjar la gespa de La Rosaleda, just abans d'endur-se l'ensurt de la seva vida. I és que un penal rigorós d'Argensó a Dely Valdés va suposar l'1 a 0 en el minut 3 i, abans de complir-se el minut 6, Darío Silva ja havia marcat el segon d'un Màlaga que buscava el liderat. El de La Rosaleda va ser un partit boig i Domoroud va aprofitar la sortida d'un córner per parar el cop i escurçar diferències. És clar que el francès va fer el millor i el pitjor perquè va ser nefast en la jugada que va acabar amb el 3 a 1 quan tot just es complia el primer quart d'hora. En els llavis d'un Moya esgarrifat es va llegir un clar: "Tamudo, aixeca't i arregla això". Segons després, va donar ordres a Iván de la Peña. La revolució en la segona part estava servida. I tant va voler l'equip que fins i tot Milosevic es va destapar amb un gol fantasma del tot vàlid que va suposar l'inici de la remuntada. Un penal de Fernando Sanz a Soldevilla va acabar amb el 3 a 3, transformat per un Tamudo que rarament falla. A passada de Tamudo, Maxi també va marcar el seu primer gol en la Lliga; del 3 a 1 es va passar al 3 a 4 en un final de partit èpic. L'Espanyol va aconseguir de forma brillant la primera victòria a domicili en un any i en un partit va marcar més gols dels que havia sumat en les anteriors sis jornades. Moya ja ha sumat sis punts de sis possibles.